Novi Sad
22.03.2012.
14:27 > 14:46
Komisija za nazive delova naseljenih mesta Skupštine grada Novog Sada usvojila je na današnjoj sednici predlog da jedna ulica na Novom naselju ponese ime oca teniserke Monike Seleš Karolja.
  • Milan Travica

    28.03.2012 08:43
    Narodni heroji
    Monika zaslužuje sva priznanja, krenula je iz Novog Sada i deo je ovog grada. A "tamo neki" Karolj Seleš je zaslužio ulicu za svoj rad više nego "narodni heroji", "nosioci spomenica" za svoje zasluge.
  • Obavesten

    23.03.2012 08:03
    nije zbog toga sto je otac
    Karolj Seles je bio dvostruki prvak Jugoslavije u troskoku, visestruko nagradjivan karikaturista i trener Monike Seles. Preko je nje je prvi put uveo dvorucni bekhend po kome je Monika i bila poznata.
    Dakle, postoji u njegovoj biografiji dosta pohvalnih stvari, pa je zbog toga dobio ulicu, a ne zbog toga sto je neciji otac...
  • neprevedena021

    23.03.2012 07:24
    Ma , šta je ovo?
    Kakav je to mozak smislio ?Ko je taJ Miodrag Stanković ?
  • Prokopije

    22.03.2012 15:44
    Naš grad je ubrzano rastao, a sva je zgoda da će se taj rast i dalje nastaviti, pa tako nastaju i mnoge nove ulice koje nekim imenima treba nazvati. Najprirodnije je da dobar deo njih dobije imena po zaslužnim Novosađanima - Srbima, Mađarima, Rusinima, Slovacima, Hrvatima, Rumunima i svima drugima. Karolj Seleš spada u takve. Bio je vredan, čestit i zaslužan novinar, karikaturista i sportista. Složiću se da ne zaslužuje bulevar, ali jednu skromniju gradsku ulicu apsolutno treba nazvati po njemu. Nespretnošću i brzopletošću predlagača, u prvi plan je izvučen fakat da je Seleš bio otac i trener teniske šampionke Monike. To jeste činjenica, ali ona je zamaglila Karoljevu sopstvenu individualnost, u kojoj se Monika se javlja samo kao kamičak u mozaiku. Odlučno zameram Redakciji Radija 021 što je nas, čitaoce, uputila na ''satirični'' prilog u Teleplovu. U pitanju nije ni humor ni satira, već obična neukusna bljuvotina, koja sarkastično stavlja akcent na biološku činjenicu da je Karolj bio otac slavne ''američke'' teniske veličine. Dok je Monika žarila i palila u svetskom tenisu - bila je na sva zvona proglašavana za srpsku sportiskinju, a sada, kad njenog umrlog oca treba na sva zvona z***bavati, ona odjednom postaje tuđinka prekookeanskog smera! Može i tako, ali odmah, po istom kriterijumu, proglasimo i Jelenu Jankovič, Nikolu Teslu i Mihajla Pupina za isključive Amerikance, a Novaka Đokovića za Montekarljanina. Pa da se zna ko je ko, to jest: Who Is Who.
  • cime je zasluzio?

    22.03.2012 15:37
    Ja sam zgrozen.
    Umesto da dajete ulice po nasim, piscima,pesnicima,narodnim herojima, najmladjim zrtvama ratova(a ima ih mnogo) vi dajete nekom tamo Karolju Selesu...alal vam vera!

    ps: nemojte misliti da imam nesto protiv tog coveka,nemam naprotiv, samo mi nije jasno cime je on to zasluzio.
  • Novosađanka

    22.03.2012 14:46
    budalaštine
    Ne želim da omalovažavam čoveka, uradio je sjajan posao, ali je zaista Monika ta koja bi trebalo da dobije ulicu.Naravno, ne u skorije vreme, nek je ona nama živa i zdrava. Na stranu to što mnogi znameniti Novosađani ostadoše bez tog priznanja, koje eto ovakvim potezima gubi svaki kredibilitet.
    A kao da ga do sada nije izgubio pisanjem i brisanjem kojekakvih vastodržaca. Koga je još briga?
  • Pezos

    22.03.2012 14:45
    Bravo intelektualci sa završenim zabavištem
    "već je izjavio da je otac američke teniserke "došao na red"."
    E sad dalje redom -Bush, Klinton, Bler, Klark, Olbrajt ......
  • Biljana

    22.03.2012 14:44
    Privatna ulica
    Kako je poceo,ovaj Miodrag stankovic ce dodeliti ulicu i sam sebi ili svom tati.Smesno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna